Open Interactive Menu

​Brownhills School in Walsall create outdoor dining area for students

Share Page

Twitter share icon Facebook share icon LinkedIn share icon

Print, download or email page

Email project button

​Brownhills School in Walsall create outdoor dining area for students
  • Previous slide
  • Next slide
  • Product

    Motiva Duo

  • Size

    12202mm x 9976mm

  • Colours

    Steel – Mid Blue Roof – Opal

Project Details

What better way to add a social dining area than to create a space where students can dine and get some fresh air at the same time. Brownhills School in Walsall had a courtyard area which was crying out for some shelter and this is the space which they transformed with a canopy from A&S Landscape.

By adding a large steel and polycarbonate Motiva Duo canopy from our range, the school created an all weather dining area for students. The curved roof canopy was built to an overall size of 12202mm x 9976mm. It had Alu-Tuff (aluminium box profile) guttering and downpipes and an opal polycarbonate roof. The space now completes the courtyard area and means that pupils can use it come rain or shine.

As schools grow in pupil numbers, the strain is often felt in areas such as the dining room. An outdoor canopy can be a great solution to this problem, without the need for a permanent or costly traditional building extension. We think the new space at Brownhills School looks fantastic and we are pleased to hear that it is being well used by pupils.

If you are thinking about adding some shade or shelter to your outside area, please feel free to contact us to discuss the available options. We would be happy to help you and talk through the available designs. Tel – 01743 444100 or email sales@aandslandscape.com

Scroll down
Go Back